Kokie žmonės jums labiausiai patinka: linksmi, pasitikintys savimi, o gal empatiški? Po tyrimo Australijoje paaiškėjo, kad tiek vyrus, tiek moteris labiausiai traukia tas pats asmenybės bruožas.

Australijos mokslininkai tyrimo dalyviams pateikė asmenybės aprašymus ir pasidomėjo, kurie jiems atrodo patraukliausi. Abiem lytims labiausiai patiko tie, kurie elgėsi savo nuožiūra, t. y. nesistengė plaukti pasroviui ir buvo savimi. Rezultatai atskleidė dar vieną įdomų faktą – moterų nuomone, vyrai labiau mėgsta nuolankias konformistes. Prieš keletą dešimtmečių iš tiesų labiau buvo vertinamos nuolankios ir pasyvios moterys, tačiau, keičiantis stereotipams ir moterims vis labiau konkuruojant su vyrais įvairiose gyvenimo srityse, kinta ir vyrų požiūris. O moterys vis dar mano, kad vyrams patinka nuolankumas… Patrauklumas labai priklauso nuo kultūrinių normų, todėl neaišku, kokie rezultatai būtų Lietuvoje. Vis dėlto, išdrįskite būti savimi ir kartais plaukti prieš srovę. Gali būti, kad labiau patiksite ne tik kitiems, bet ir sau.

J. Hornsey, R. Wellauer, J. C. McIntyre, F. K. Barlow. A Critical Test of the Assumption That Men Prefer Conformist Women and Women Prefer Nonconformist Men.Personality and Social Psychology Bulletin, 2015.

Parašykite atsiliepimą