Jei paklaustume, ką norite per šiuos metus nuveikti, pažertumėte mažų mažiausiai kelis tikslus: pradėti sveikiau maitintis, parašyti knygą, išmokti fotografuoti ir t. t. Norų turime visi, tačiau dažnai jie ir lieka tik geri ketinimai. Tyrimai rodo, kad net 92 proc. žmonių turi neįgyvendintų svajonių. Pagrindinė priežastis – nežinojimas, kaip jas pasiekti. Mokykla ir visuomenė akcentuoja analitinį mąstymą, užgoždama kūrybinį potencialą, kurio taip trūksta, kad atsiskleistų asmenybė. Būtent kūrybinės jėgos išlaisvinimas gali padėti pasiekti tai, ko senai troškote, tačiau taip ir nesiryžote. Tad ko laukiate?

Atsijokite „perliukus“

Jei norite ką pasiekti, o ne tik svajoti ir kalbėti apie tai, kaip būtų gerai išmokti tapyti, ruošti skanų maistą ir atidaryti savo galeriją, visų pirma turite tiksliai nustatyti prioritetus. Norų ir galimybių yra daug. Paklauskite savęs, ką šiuo metu labiausiai norite pasiekti? Nekritikuodamas surašykite visus atsakymus. Žmonės linkę iš anksto pasmerkti kilusias idėjas, jų net nepanagrinėję. Todėl rašykite, viską, kas ateina iš jūsų širdies. Per tris dienas peržvelkite šį sąrašą ir išsirinkite tai, kas jums šiuo metu artimiausia. Kai išsirinksite „nugalėtoją“, nepulkite iš karto jo medžioti. Skirkite šiek tiek laiko idėjai išgryninti. Tai geriausia padaryti vienam, netrukdomam kitų. Būtent vienatvėje Mocartas sukūrė geriausius kūrinius.

Ieškokite šaltinių

Prieš pradėdamas savo misiją surinkite kuo daugiau su ja susijusios informacijos. Ieškokite įkvėpimo kitų darbuose, pasitarkite su žmonėmis, jau ėjusiais šiuo keliu. Susidarykite sąrašą dalykų, kuriuos jūs turite sužinoti, užsirašykite galimus informacijos šaltinius. Naudokitės kuo įvairesniais šaltiniais – tai padės atrasti naujų įžvalgų ir sprendimo būdų.

Paskirstykite laiką

Atlikite laiko auditą – užfiksuokite kiek kasdien sugaištate prie televizoriaus, internete ar darydamas nereikšmingus dalykus. Įsipareigokite bent pusę to laiko skirti naujai užsibrėžtai veiklai. Pagalvokite, kiek laiko jums reikės, kad pasiektumėte tikslą? Šį laiką padvigubinkite – dauguma žmonių pernelyg optimistiškai vertina savo galimybes, todėl geriau iš anksto apsidrausti. Susiplanuokite, kada ir kaip sieksite savo tikslo. Tai pažymėkite darbo kalendoriuje.

Imkitės pataisų

Darbų įkarštyje nepamirškite sustoti ir savęs paklausti, ar tikrai darote tai, kas jums patinka. Ar nieko netrūksta? Kas pasikeitė nuo darbų pradžios? Ar nereikia pataisų? Nustatykite labiausiai patikusius darbo etapus. Tai turėtų tapti jūsų kelrodžiu. Jei jaučiate, kad ne iki galo įvykdėte savo svajonę ar jai kažko trūksta, grįžkite prie ankstesnių etapų. Peržvelkite juos ir, jei reikia, paredaguokite. Tai darykite tol, kol jausite, kad galutinis rezultatas yra tas, kurio siekėte.

Dalykitės šampanu

Pasidžiaukite atliktu projektu ir pasidalykite rezultatais su aplinkiniais. Štai Ieva ieško leidėjo, kad atspausdintų jos parašytą knygą, Linas – patalpų, kuriose galėtų kepti skaniuosius keksiukus. Paklauskite savęs, ar esate visiškai patenkintas pasiektu rezultatu, ar jums reikia daugiau laiko kampams nugludinti? Jei manote, kad savo svajonę įvykdėte visiškai, švęskite ir jokiu būdu nenumeskite jos į šalį.

 

Parašykite atsiliepimą