Rūpestingi vaikinai ar merginos – tai tie žmonės, kurie atsižvelgia į kitų poreikius ir tikslus, t. y. jie visada pasidomi, kokius filmus mėgstate, prieš nusivesdami jus į kino teatrą, o eilėje prie spragėsių pasiteirauja, kokius dažniausiai valgote. Amerikiečių mokslininkas Guritas E. Birnbaumas su kolegomis nusprendė išsiaiškinti, kaip žmonės vertina tokį potencialių partnerių rūpestingumą ir kaip jautrumas kitų poreikiams susijęs su mūsų patrauklumu priešingai lyčiai.

Iš viso buvo atlikti trys tyrimai. Pirmajame paaiškėjo, kad atidžios moterys vyrams atrodo moteriškesnės, tačiau moterims jautrūs kitų poreikiams vyrai neatrodo nei vyriškesni, nei moteriškesni. Antrame tyrime buvo rodomos vyro arba moters nuotraukos, o vėliau prašoma su jais internete pakalbėti apie savo gyvenimo rūpesčius. Vieni kalbėdavo jautriai, pavyzdžiui, „tikriausiai tau buvo nelengva tai išgyventi“, o kiti kalbėdavo ne taip supratingai: „Nieko baisaus čia nematau.“ Vyrai, kurie bendravo su rūpestingomis moterimis, laikė jas moteriškesnėmis ir seksualiai patrauklesnėmis, o moterys į tokius vyrus reaguodavo dvejopai: arba žvelgdavo įtariai ir jautėsi nepatogiai, arba manydavo, kad jie šilti ir rūpestingi žmonės, su kuriais būtų puiku užmegzti ilgalaikius santykius. Trečiajame tyrime dar kartą patvirtinta tai, kad rūpestingos moterys vyrams atrodo moteriškesnės, seksualesnės ir geidžiamesnės ilgalaikiams santykiams. Apibendrinant galima teigti, kad rūpestingumo suvokimas labai priklauso nuo lyties. Vyrams patinka geros ir atidžios merginos, o moterims – kaip kada. Manoma, kad atidus nepažįstamasis gali moteriai pasirodyti manipuliatyvus (pavyzdžiui, maloniu dėmesiu siekiantis sekso) arba tiesiog desperatiškas ir ne toks seksualus, kita vertus, tas pats nepažįstamasis joms gali atrodyti pažeidžiamas bei nuolankus, todėl mielas. Vyrams bloga žinia, nes taip ir lieka neaišku, kaip įtikti moterims. Galbūt verta būti tiesiog savimi?

E. Birnbaum, T. Ein-Dor, H. T. Reis, N. Segal. Why do Men Prefer Nice Women? Gender Typicality Mediates the Effect of Responsiveness on Perceived Attractiveness in Initial Acquaintances. Personality and Social Psychology Bulletin, 40 (10), 2014.

 

[useful_banner_manager banners=1 count=1]

1 Comment

  1. Kogero abiem taikoma taisykle kad nei moteris nei vyras negali buti kiaules ir apsileideliai, kaip tik nuomuojuosi nama airijoj su keleta merginu pora braziliu tokios kiaules kas nukris ka nudrebs tas ir liks, tarsi lauktu mamos atsukubancios is paskos su sluota kad suvalytu… Arba tiesiok pilnos pykcio is vidaus, kad darydamos skvala yra tarsi vienintelis budas islieti viska „Se tau imk siuksliu trupiniu ir kitu maisto atlieku” Gryztant prie jusu temos del malonumo manyciau priklauso kiek daug ar mazai isilavines asmuo su kuriuo bendrauji. Uzuojauta pries pykty laimes bet kokioj situacijoj, tad gal ir vyrams nera blogai kartais pabut maloniem ir palepinti antrases puses, tik su saiku 🙂

Parašykite atsiliepimą